19 mrt. t/m 10 april 2010 Hal boven

Vr. 19 mrt. Met aanhanger ( werkbank van m’n vader mee) vertrokken rond een uur of half 11, waren precies 12 uur later in Dommartin. Spannend, zoals elk jaar ná de winter, of alles de vorstperiode goed heeft doorstaan. In ieder geval zag het huis er prima uit, geen uilen, vleermuizen of andere beesten die in ons huis overwinterd hebben. Gelukkig ook geen ellende met gesprongen waterleidingen etc. Alleen stond toch ineens de hal beneden onder water! Wat bleek? De kraan van de wasmachine stond nog open en de slang vergeten aan te koppelen vóór we het water aansloten! Dom, dom.’s Zaterdags lekker rustig getutteld, lamp in de woonkamer opgehangen, boodschappen gedaan.

Zo. 20 mrt. Patrijspoort gemaakt in de hal boven, hebben we iets meer licht en staat ook nog leuk. De dagen erna heerlijk weer, dus ik buiten voegen en Rob verder met de muren aan de straatkant.

Donderdag 25 mrt. was het ineens prutweer, 10 gr. kouder, dus heeft Rob de gipsplaten aan het plafond in de hal boven eraan gemaakt en ik heb het plafond in de hal beneden voor de 1ste keer in de grondverf gezet. De boiler doet raar! Loopt constant over, drup, drup, drup.

Vr. t/m zondag naar Poil. Ook daar geen vorstellende, wat een welkome verademing! ’s Maandags was het weer lekker weer, dus heeft Rob buiten voor de varkensstal een houthok gemaakt en ik de hal voor de 2de keer gegrond en het laatste raam in de woonkamer afgelakt. Dinsdags de hal afgelakt en boven met de gipsplaten aan het plafond. De dag erna alle balken in de hal geverfd en de laatste passtukjes boven erin gemaakt. Donderdag heb ik daar alle naden met stucspul en band weggewerkt en heeft Rob de vloer rondom de trap boven netjes afgewerkt. De dag erop de vloer daar afbetegelt en gevoegd en begonnen met het plafond te sausen. ’s Middags inkopen gedaan voor het paasweekend. Jasper en Wanda komen op bezoek! Leuk! Ze arriveerden de volgende middag rond een uur of 3 en we zijn maar direct begonnen met klaverjassen. Gezellig! ’s Avonds naar het Marc Chevrier ( een erg bekende Franse zanger uit Dommartin kwam) feest geweest. Eerst een 3-gangen-dinertje en daarna bal! Dit alles in een heel grote tent naast het gemeentehuis en met 300 gasten! Traditionele muziek en de bijbehorende volksdansen. We hebben het echt geprobeerd, maar bakten er niks van dus na een uurtje hielden we voor gezien een hebben we lekker tot diep in de nacht zitten klaverjassen. 6-2 voor de meisjes!! Het was trouwens vandaag de hele dag ijskoud met veel regen.

Zo. 1ste paasdag. Na het eieren zoeken ( blijft leuk voor jong en oud) en het paasontbijt naar Blismes voor een brocante. Onderweg nog een huis bekeken bovenop de berg. Van binnen en van buiten. Erg vreemd sfeertje daar. Daarna weer kaarten, we kunnen er geen genoeg van krijgen! De volgende dag vertokken Jasper en Wanda weer, na de koffie. Wij hebben verder die dag lekker gelezen en zelfs nog even in de zon gezeten!

Di. 6 april. Heerlijk weer vandaag ineens! 21 gr. Sneu dat de kinders het zo slacht troffen met Pasen. Rob is begonnen met de puinberg bij het varkenskot op te ruimen en ik heb met een sponsje alle voegen buiten met een leemwatertje wat kleur gegeven. Aan het eind van de middag op bezoek in Boutenot bij kennissen die daar sinds kort een huisje hebben. Gezellig met z’n allen uit eten geweest.

Woensdags het stuk grond vóór de varkenskotten geëgaliseerd met resten puin etc. M’n lavendelperkje helemaal van onkruid ontdaan en opnieuw aangeplant.

Do. 8 april. Opruimen en nog wat kleine klusjes ( o.a. de waterleiding op de overloop netjes wegwerken).’s Middags bezoek uit Boutenot, was gezellig, morgen schoonmaken en zaterdag weer naar huis.

 

 28 mei t/m 20 juni 2010 Hal boven dl 2

Vrijdags om 10 uur precies vertrokken met onze nieuwe navigatie. Nog vóór Arnhem meldde die een file en gaf een alternatieve route op. Via Keulen, Koblenz en Trier waren we rond 12 uur al in Luxemburg. Een record!

Za. Boodschappen doen, gras maaien en klooien met de satelliet( WK- voetbal!). Gelukt! ’s Avonds de finale van x-factor gezien. ’s Zondags lekker uitgeslapen en een beetje rondom huis getutteld. Zwembad plaatsen en onze nieuwe waterpomp uitproberen, leek ons wel handig om op die manier het water uit de put te gebruiken. ’s Maandags begonnen met de voorbereiding om de vloer op het terras te gaan storten. Alle lateien moesten ondersteund worden, bekisting rondom maken etc. De volgende dag zand, cement en ijzeren matten ingekocht. Morgenochtend kunnen we bijtijds beginnen.

Wo.2 juni. Om 9 uur begonnen met cement te draaien. Rob bediende de betonmolen en kruide het cement het terras op. Ik egaliseerde het en probeerde er een mooie gladde vloer van te maken. Om 6 uur stopten we ermee. Precies de helft was af. We hadden 1 kuub zand en zo’n 150 kg cement verwerkt! Ik was bekaf, overal spierpijn. ’s Avonds nog wel even het zwembad verplaatst naar een vlakker gedeelte en de waterpomp deed het ook eindelijk, dus vol dat bad!

Donderdags superweer, alleen wel veel te warm en te zonnig om de vloer verder af te storten. Zwembad verder gevuld. Niet zo’n succes, staat niet waterpas genoeg dus hebben we nu een scheef gezakt ovaal badje. Rob heeft boven op onze slaapkamer een raam erin gemaakt. Staat super!

Vr. 4 juni. Begin gemaakt met de muur rondom het terras. Vanwege de warmte kunnen we voorlopig niet verder met storten. Ook nog wat voegwerk gedaan buiten. Heerlijk in het zwembad gelegen!

Het weekend lekker rustig aan gedaan. Vooral zaterdags was het erg warm! ’s Maandags was het ondanks de voorspelde regen nog steeds droog en dus het tweede gedeelte van de vloer gestort. Pittig dagje werken weer, maar eindelijk af nu. Dinsdag boven op de hal de laatste cellenbetongaten gedicht en het plafond met voorstrijkmiddel geschilderd.

Wo. 9 juni naar Poil. De dag erna gewinkeld in Autun. Op zoek naar een nieuwe kookplaat. De vorige ( tweedehandsje) heeft het ineens begeven. Zelfs de electricien krijgt hem niet meer aan de praat. Nergens een redelijk te betalen plaat te vinden dus uiteindelijk vrijdags maar naar Nevers. Daar lukte het om er een niet al te dure te vinden.

Za. 12 juni. Rob weer een laagje op de muur rondom het terras gemetseld en de “carport” gedeeltelijk betegeld. Ik boven in de hal de laatste gaten dichtgesmeerd en zondags en maandag hebben we het plafond boven gestuukt en de muren geverfd. Dinsdags de muren naar de bad- en de logeerkamer afgesmeerd en de laatste stukjes muur gesausd.

Wo. 16 juni. Deurtjes boven het halletje gemaakt voor het zoldertje en de wasmachine definitief goed aangesloten, alle balken schoongekrabd en de zolderdeurtjes + kozijn in de grondverf gezet. Alles opgeruimd, vloer gezogen, geschrobd en gedweild. Klaar hal boven!!

Morgen ( donderdag) nog een dagje naar Poil om wat muurtjes buiten te repareren ( kinderen schijnen daar graag de stenen uit te peuteren) Vrijdag “La Fermette”opruimen en schoonmaken. Zaterdag na de voetbal weer op weg naar huis. Wordt nachtwerk, dankzij de WK.