18.             20 mrt 12 april 2008

 

 

We vertrokken rond 12 richting Frankrijk. Het was koud, donker, triest weer en ter hoogte van Thionville besloten we om een hotelletje te zoeken zodat we niet midden in de nacht in een donker, koud huis zouden aankomen.

Vroeg erin dus ook weer vroeg wakker. Zaten om 8 al aan het ontbijt en een uurtje later waren we op weg naar Poil. Regen, hagel, sneeuw en harde wind. Op de peage was vanwege het vele stuifwater niet harder te rijden dan 60 km dus besloten we binnendoor te gaan. Was een goed besluit. Veel beter zicht. Op naar Poil. Wat was het koud in huis!Tot overmaat van ramp was er dus weer eens een lekkage. Deze keer was de boiler boven bevroren geweest, dus waterballet boven en beneden in de hal.

De volgende dag was het erg koud. Natte sneeuwbuien. Veel hout nodig, dus maar een nieuwe voorraad halen. De aanhanger met veel moeite uit de schuur getrokken en naar Etang. Helaas, ons houtmannetje is ermee gestopt. Dan maar even langs de Emmaus, waar we een leuke en simpele linnenkast hebben gekocht. Zonder hout, maar met kast, 2 louvredeuren en een kruiwagen weer terug naar Poil.

zo. 23 mrt.1ste Paasdag.    Telkens een witte wereld maar het smelt ook zo weer weg.Begonnen met de sierpleisterranden langs het plafond in de sejour te plakken en het plafond te sauzen. Ook het stuk aanrecht achter de gootsteen half weggehakt. Was helemaal zwart en vergaan. Geen gezicht meer.

ma. 24 mrt. 2de Paasdag.     Werden wakker door een raar geluid. Wat bleek? De sneeuwschuiver kwam langs! Er was een dik pak sneeuw gevallen. Geen witte kerst, maar een witte pasen! Rob heeft het plafond vandaag afgesausd en ik heb het stukje aanrecht betegeld en de muur van de douche weer eens een keer afgekrabt en met voorstrijkmiddel behandeld. s Avonds zaten we in een mooie lichte sejour.

di. 25 mrt.      Het tegelplateau gevoegd en de douchemuur gesausd. Voorlopig weer klaar hier. Morgen naar Dommartin. Ben benieuwd hoe we het daar aantreffen na 5 mnd.

wo 26 mrt.     Aanhanger mee en weer naar een ander houtadres. Met een kar vol ( 2 kuub) richting Dommartin.Kwamen aan, maar wat een tegenvaller! De buitendeur was nog niet dichtgemetseld, zoals afgesproken met onze klusjesman. Weer in een ijskoud ( het was 4,5 gr. binnen!) huis terecht komen. Brr! Gelukkig hier geen waterballet. s Middags direct het hout afgestapeld en gedeeltelijk ook al gezaagd. Hebben het hard nodig de komende dagen.De auto leeggehaald, wat een hoeveelheid spullen weer mee!

do 27 mrt.    Michel belde op dat hij morgen de deur komt dichtmetselen. Na een boos telefoontje van Rob dat hij 5 mnd. de tijd had gehad voelde hij zich waarschijnlijk toch wel schuldig.

Het boerenbond-servies in de kast geruimd. Staat mooi! Rob heeft vandaag planken in de muurkast gemaakt en ik heb de grote balk in de keuken in de grondverf gezet.

vr. 28 mrt.     Om 8 uur stond Michel op de stoep en een paar uurtjes later was de deur weg en hadden we daar een muur.s Ochtends is Rob begonnen aan een kastje boven het aanrecht voor de kopjes etc. en s middags is hij begonnen met het metselen en stapelen van de pierres apparantes-muur aan de binnenkant. Ik heb de balk afgelakt en ook nog wat banen van het plafond in de woonkamer geschilderd.

za 29 mrt.     Zowaar een zonnetje. Hebben voor het eerst even buiten kunnen zitten. Rob weer verder met de muur en ik heb de muurkast gegrond. s Middags was hij al zo droog dat ik hem ook al kon aflakken.

zo. 30 mrt.    Beetje tuttelen en ruimen. Kozijn gronden in de passage en mn muurkast inruimen. Rob heeft het keukenkastje verder afgemaakt.

ma. 31 mrt.    Om 9 stond de electricien op de stoep om een kabel te trekken naar de stal zodat we daar ook elektra hebben.Ook het oude buitenlicht in ere hersteld zodat s avonds in het donker het houthok ook nog te vinden is. Nog een paar baantjes plafond geschilderd en het keukenkastje gegrond. Lampje erboven gemaakt en boven de koelkast ook nog een vergietlamp geplaatst. Rob ook nog weer een stuk gespit in de tuin, voor mijn wildmengsel.

di. 1 april     Ik eerst boodschappen gedaan en Rob ondertussen verder met het muurtje bouwen.s middags het keukenkastje afgelakt.

wo. 2 april    Gisteravond kwam Michel 1 m2 plavuisjes brengen die we aan hem gevraagd hadden. Dezelfde als op de vloer in de woonkamer. Leek me ineens een leuk idee om daar in de vensterbanken een mozaik van te maken. Vanochtend de lijm gekocht en toen de tegeltjes aan gruzelementen geslagen. Weer eens wat anders, iets kapot i.p.v. heel te maken! Daarna in recordtempo alle drie de vensterbanken gelijmd en vol gelegd. Moest zo snel omdat het sneldrogende lijm bleek te zijn. Wat een gepuzzel was dat! Maar het is erg mooi geworden. De muur in de woonkamer is nu af. Morgen voor een paar dagen naar Poil zodat alles hier goed kan drogen en we daar het huis verhuurklaar kunnen maken, dwz soppen en ruimen.

do. 3 april     Op ons gemakje richting Poil. Direkt maar een wasje gedraaid. De vitrages ook weer lekker schoon.

vr. 4 april     Bovenverdieping schoongemaakt. Lekker weertje, dus ook nog heerlijk buiten gezeten.Nog een wasje draaien zodat alle werkkleding ook weer schoon is. Toilet boven gerepareerd. Lekte onderaan en het kraantje was ook aan vervanging toe. Nog 2 kuub hout gehaald, waarvan de helft in Poil blijft en de andere helft mee naar Nederland gaat.

za 5 april     Nog steeds lekker zonnetje! Prima. Beneden de boel helemaal schoongemaakt. Rob voor een nieuw kraantje naar luzy, hadden ze daar niet en toen dus maar naar Autun. Heeft totaal 70 km gereden voor 1 kraantje van 5 euro! Aan het eind van de middag besloot hij ook nog even de grote takkenbos in het weiland te verbranden. Nou, dat was een spectakel! Het hout brandde nauwelijks maar het gras eromheen des te meer! Paniek toen hij het niet meer onder controle had. De buren kwamen ook snel helpen met alle grote graspollen te doven. Met zn vieren hadden we het er maar druk mee !De vlammen doken telkens weer ergens anders op. Ondertussen had de buurvrouw de brandweer in paniek gebeld. Toen die na een kwartiertje kwam hadden we de brand echter al geblust. Ze vonden het toch nog nodig ( of leuk) om de slangen uit te rollen en na te blussen. Wat een avontuur! We haden de schrik best wel te pakken.

zo. 6 april     Vanochtend het sanitair en de keuken gepoetst en toen weer richting Dommartin met de aanhanger met 1 kuub hout en daar bovenop de kast die we bij de Emmaus hadden gekocht. Tja, die moest dus wel naar boven! 2mtr hoog en 110 cm breed en loeizwaar. Maar het is ons met zn tweetjes goed gelukt om hem vanuit de kar het bordes op te sjorren en via het trapgat omhoog. Hij pastte er precies doorheen en past ook nog eens exact in de slaapkamer. Lekker schoongemaakt en eindelijk de tassen uit kunnen pakken.

ma 7 april.     Daar gaan we weer; voegen! Ben tot over de helft gekomen. Rob ondertussen de zijwanden van de doorgang naar de keuken en de tuindeuren gestucadoord.

di 8 april      Muur klaar! Muur in de passage ook gesausd en het laatste stuk muur in de woonkamer. Eindelijk af romdom. Wat een verschil met voorheen. Echt schitterend geworden. ! vensterbank gevoegd. Morgen de rest.

wo. 9 april     We zitten er een beetje door. Zijn moe en hebben niet zoveel zin meer. Toch vandaag nog 2 deuren, 1 raam en de voormalige keuken in de woonkamer gegrond. Dat laatste ook nog afgelakt en de laatste 5 plafondbanen. He,he, eindelijk klaar. De vensterbanken allemaal gevoegd.

do 10 april     Hebben onszelf voorgenomen vandaag nauwelijks iets te doen, alhoewel het na het lawaai vannacht ( muizen?) toch wel noodzaak was om eens achter de isolatie in de slaapkamer te kijken. Niks te vinden, maar achter de platen aan het hoofdeind van het bed zagen we een groot gat rechtstreeks naar buiten. Dit maar snel dichtgemetseld in de hoop dat er dan geen muis meer binnen kan komen.

vr. 11 april     Vandaag alles opgeruimd en schoongemaakt. De auto alvast ingepakt zodat we morgenochtend vroeg op pad kunnen. Het zit er weer op.

 

 

19.             5 juni t/m 28 juni 2008

 

Do. 5 juni  Via Helmond, waar we zoonlief en vriendin ophaalden, op weg naar Poil. Slecht weer, regen.

Vr. 6 juni    Koud, nat; dus kachel aan en lezen en spelletjes doen.

Za. 7 juni    Naar Autun, boodschappen doen voor de komende dagen

Zo. 8 juni    In de loop van de dag naar Dommartin. Tijmen en Rob zijn uren bezig geweest om de satelliet te instaleren en ontvangst te krijgen. Er moet nl natuurlijk wel EK voetbal gekeken worden. Morgen speelt Nederland de eerste wedstrijd. Met behulp van de buurman eindelijk ontvangst!

Ma. 9 juni     Begonnen met ruitjes opnieuw in de stopverf te zetten. Lekker zonnetje dus ervan genieten door buiten bezig te zijn. Passageraam afgelakt en nog een van de huiskamerramen. De deur naar de hal ook afgeschilderd. s Avonds kamerbreed ( beamer) voetbal gekeken.

Di. 10 juni     Rob fundering uitgegraven voor het muurtje langs de trap naar de kelder. Ingrid en ik zijn begonnen met een gedeelte van de buitenmuur schoon te krabben.

Wo. 11 juni     Fundering gestort en later de eerste stenen erop gemetseld. Begonnen met voegen buiten. Hal leeggeruimd en alle gereedschap naar het varkenskot verhuisd. Zo krijgen we binnen steeds meer ruimte.

Do. 12 juni     Vandaag heeft Rob het raampje aan de straatkant opnieuw gestopverfd, na eerst zowat een dag bezig te zijn geweest om de oude stopverf eruit te krabben. Ik de hele dag verder met voegen buiten. Heet in de zon!

Vr. 13 juli    Aanhanger vol afval weg gebracht naar de dechetterie. Een oude meegebrachtte kast staat nu in de hal met het wat kwetsbare gereedschap, de rest in het varkenskot. Netjes!

s Avonds weer kamerbreed Nederland-Frankrijk gekeken en weer gewonnen!

Za. 14 juni     Weekendje naar Poil lekker vakantie vieren. Onderweg nog wat boodschappen gedaan.

Zo. 15 juni     Nou ja, vakantie vieren, niet echt. Vandaag de beukenhaag flink teruggesnoeid. Was hard nodig, tjonge wat groeit dat ding hard. Ging meer dan een halve meter af. Paar wasjes gedraaid en gedroogd.

Ma. 16 juni     Tijmen en Ingrid blijven in Poil en wij tweeen gaan weer klussen in Dommartin. Onderweg zand, cement en cellenbetonblokken gekocht zodat we deze week weer wat te doen hebben. Rob begonnen met het plafond te maken in het halletje tussen de badkamer en de logeerkamer. Ik al het houtwerk beneden in het toilet geschuurd en in de grondverf gezet.

Di. 17 juni     Omgekeerde volgorde, vandaag ik boven en Rob beneden. Het toilet moet verder af. Eerst een gat geboord door de vloer ( zon 80 cm! ) voor de afvoer van het fonteintje en de aanvoer van het water. Ik boven begonnen met mn cellenbetonmuur boven de deur van de logeerkamer en de zijwand.

Wo. 18 juni     Wat een passen en meten daarboven, maar het vorderd gestaag. Aan het eind van de dag is de logeerkamer dicht. Rob heeft de riolering aangesloten in de kelder en de profielen gesteld in de badkamer zodat ik daar morgen verder kan.

Do. 19 juni     Vandaag de badkamermuur. Ging redelijk snel. Lampjes in het toilet gemaakt en de houten achterwand  en de plank voor het fonteintje op maat gezaagd.

Vr. 20 juni     Wat een puinzooi in het toilet! Er wordt gestuct door Rob. Maar na afloop en het nodige poetswerk zag het er toch wel goed uit ( vooral nadat ik de finishing-touch had gedaan) Heb boven haast alle stukjes tussen de balken dichtgemetseld. Leek wel een tangram-puzzel met al die schuine stukjes. Nadat we alle zooi weer opgeruimd hadden weer richting Poil.

Za. 21 juni     Gras maaien, heg met de buren knippen en het hele huis schoonpoetsen en opruimen omdat we hier deze vakantie niet meer terugkomen en het de komende 2 maanden verhuurd is. Op tijd weer naar Dommartin want vanavond speelt Nederland de -finale tegen Rusland......Ze hebben verloren!! Jammer.

Zo. 22 juni     Rustdag. De hele dag spelletjes gedaan op het terras. Klaverjasen vooral. Het begint steeds warmer te worden. Ook nog de kap voor de buitenhaard/bbq opgehangen.

Ma. 23 juni     Warm! Meer dan 30 gr. Muur buiten verder gevoegd. Kastje onder het fonteintje op maat gemaakt. Alles in de grondverf gezet. s Avonds lekker op het terras gebbqt

Di.  24 juni     Verder met opbouwen van  het muurtje langs het terras, In het toilet het meeste afgelakt. Loeiheet vandaag. 37 gr onder de parasol. s Avonds bezoek van de burgermeester en haar man over de aankoop van het naastgelegen weiland, of in ieder geval een gedeelte daarvan. Dat ( en voorheen het huis ook) is van haar moeder, maar door ziekte kan ze op het ogenblik geen aktes ed tekenen, dus we moeten nog even geduld hebben. De belofte is er echter dat we in ieder geval een stuk grond erbij kunnen kopen. Dat is wel zo fijn, kunnen we tenminste om het huis heen lopen.

Wo. 25 juni       Weer buitenmuur voegen en Rob weer muurtje metselen. Ook nog de kastdeurtjes en de plafondbalken in het toilet kleibruin geschilderd.

Do. 26 juni     Laatste klusdag. Terrasmuurtje moest af dus Rob stond om 7 uur al op. Om 7 uur s avonds was het af! Erg mooi geworden. Het stuk afvoegen is ook klaar. Morgen opruimen en zaterdag weer naar huis. Nog steeds erg warm hier.!    

 

 

20.             21 aug. t/m 13 sept. 2008

 

Do 21 aug.     Vertrokken rond 11. Eerst nog even langs Deventer om de administratie naar de accountant te brengen en na een lunchpauze bij de MacD in Maastricht en een dinerstop bij de Courte-Paille in Pouilly, kwamen we rond een uur of 10 aan in Dommartin. Het was al donker maar door de koplampen vd auto zagen we direkt dat zoonlief Jorre en vriendin Anne-Marie, die hier onlangs 2 weken vakantie hebben gevierd, een heel leuke verrassing voor ons hadden: nl de voordeur geschilderd en op het luik stond met mooie letters de naam van ons boerderijtje La Fermette! Ze zijn druk geweest want binnen was er ook het een en ander gebeurd. De hele logeerkamer was voorzien van isolatieplaten tegen het dak. Dat sliep een stuk lekkerder in zon nette kamer.

Vr. 22 aug.     De volgende  morgen bij daglicht zagen we dat ook de tuin een flinke opknapbeurt had gehad. Het hele hek ontdaan van bramen en klimop! Heerlijk zulke logees, die mogen vaker komen. s Middags boodschappen gedaan, gras gemaaid en een beetje gesetteld.

Za. 23 aug.     Lekker uitslapen en op weg naar Poil. Telkens weer benieuwd hoe het huis eruit ziet na een paar weken verhuur. Zoals altijd weer een desillusie. Is het dan zooo moeilijk om de spullen terug op hun plek te zetten? Ben elke keer een paar uur bezig om alles weer te ordenen en terug te vinden. Sommige dingen vind ik zelfs nooit meer terug, die zijn dus gewoon meegenomen! Hoe haal je het in je hoofd! In de loop der jaren is er al heel wat verdwenen, van keukengerei tot aan dekbedden aan toe. Deze keer haast alle poppen kastpoppen, die ik er had neergelegd voor kinderen om mee te spelen. Ook leuk dat mensen lakens uit de kast gebruiken en die dan gewoon vuil op het bed achterlaten. Kon ik dus direkt weer een wasmachine vol draaien. Soms denk ik wel eens om te stoppen met de verhuur, maar aan de andere kant zijn er ook erg veel mensen die enorm genieten van ons huis en daar een heel fijne vakantie hebben. De enthousiaste verhalen in het gastenboek maken altijd weer een hoop goed. Rob ondertussen met buurman Rene hout halen, kunnen we weer vooruit.

Zo. 24 aug.     Lekker rustig dagje met een lekker zonnetje erbij. Morgen gaan we echt aan het werk.

Ma. 25 aug.     Na het ontbijt richting Dommartin. Daar aangekomen eerst koffie, toen nog maar een bakkie, daarna was het tijd voor de lunch. Toen moesten we toch echt aan de slag. Ik heb de deur van het toilet afgelakt en Rob is begonnen met het stellen van de profielen bij de voordeur, zodat hij morgen kan beginnen met metselen. Ook de onderste laag gipsplaten op het plafond in de badkamer aangebracht.

Di. 26 aug.     Het was iets meer werk dan gedacht maar vanmiddag kon er dan eindelijk begonnen worden met het metselen van de muur rondom de trap naar de voordeur. Ik heb de kieren tussen de gipsplaten op de badkamer afgesmeerd, een wandje in het toilet gesausd ( de rest doe ik nadat we voorstrijkmiddel hebben gekocht, want het zoog zo ontzettend dat het nauwelijks te schilderen was) Ook de tegeltjes onder het fonteintje en achter de toiletpot erop gelijmd.

Wo. 27 aug.    Het muurtje rondom het bordes bij de voordeur schiet al een flink eind op, de toiletmuur is voorgestreken, de naden tussen de gipsplaten geschuurd en voor de tweede keer afgesmeerd. Met het restje ( te veel om weg te gooien) heel veel gaatjes en kieren overal in huis dichtgesmeerd. Het is heerlijk warm weer dus zijn we om een uur of 5 opgehouden met werken en hebben lekker onder de parasol op het terras gezeten.

Do. 28 aug.     Vandaag weer een graad of 30! De bordesmuur is nu voor de helft klaar. De toiletmuren zijn allemaal gesausd en de tegeltjes gevoegd. Nu alleen nog de afvoer van het fonteitje aansluiten, waterleiding aansluiten en de deurtjes eraan hangen en dan is het helemaal klaar.

Vr. 29 aug.     Ouderwets dagje lang werken. Stopten om 8 pas want Rob wilde zijn muurtje op zon hoogte hebben dat de eerste laag boven de doorgang naar de kelder erop kon en vannacht uit kon harden. Ik wilde mijn stukje muur op het terras, wat ik uitgekrabt had, afvoegen. Het was een lange hete dag.

Za. 30 aug.     Het wordt haast saai, maar ja vandaag hetzelfde als gisteren, muur metselen voor en muur voegen achter. Wederom in de bloedhitte.!

Zo. 31 aug.     Naar Poil, wasje draaien, lekker een boek lezen en in de zon zitten. Aan het eind van de dag ging het regenen.

 

Ma. 1 sept. Vandaag afgereisd naar de Auvergne. Heerlijk een weekje vakanantie op vakantie.

 

Za. 6 sept.   Terug in Poil uit de Auvergne. Morgen La Bastide opruimen en kuizen en door naar Dommartin.

Ma. 8 sept.     Heb de stoute schoenen aangetrokken en de buitenmuur, die ik vorige vakantie gevoegd had, met de boorhamer weer leeggehaald. Het bleek de verkeerde kleur te zijn. Wit ipv ton-pierre. Vond het al zo raar staan! Aan het eind van de dag was het grootste gedeelte weer in de juiste kleur gevoegd. Staat heel wat beter! Rob weer verder met het bordes. Toch wel meer werk dan hij dacht, vooral de juiste maat stenen zoeken vergt veel tijd.

Di. 9 sept.     Bordes is af! Tenminste, het metselwerk. Nu het voegwerk nog. Ben er direkt aan begonnen.

Wo. 10 sept.     Toiletfontein en afvoer aangesloten en de deurtjes erin gemaakt. Ik verder met voegen. Heb ook een gedeelte van de muur naast het bordes schoongekrabt en gevoegd.

Do. 11 sept.     Nog steeds heerlijk weer. Erg broeierig vandaag eindigend in urenlang onweer s avonds. Was nog wel even spannend of mn verse voegwerk het hield. Rob heeft ( met het oog op de voorspelde hoosbuien ) langs de straat bij het varkenskot een geul gemaakt voor de afvoer van het regenwater. Het gutste telkens zo ons terrein op vanaf de straat en spoelde alles weg, zand, gruis en resten muur die steeds verder afbrokkelden. Vannacht was het laatste stukje muur dat nog stond nl ook ingestort.

Vr. 12 sept.     Laatste dag, ruimen, schoonmaken en ook nog even de kookplaat geinstalleerd. Morgen weer naar huis.  

 

 

21.     18 okt. t/m 7 nov. 2008 

 

Za. 18 okt. Rond 9 vertrokken richting Poil. Onderweg bij Le Roy Merlin vonden we een schitterende oplossing voor de keukenvloer. Dunne pvc-platen met houtprint die je op de vloer kunt plakken. Direkt maar gekocht ( was nl ook nog eens in de aanbieding)

Zondags lekker buiten gezeten in het zonnetje en s avonds maar weer eens bij Cecile gegeten. De volgende ochtend op pad naar Dommartin. Uitpakken en settelen. Heerlijk warm, dus lekker in het zonnetje achter op het terras begonnen met het muurtje te voegen. Rob rondom grasgemaaid. Voor morgen wordt er regen voorspeld dus dan kunnen we binnen aan de gang.

Dinsdagochtend, inderdaad alles grijs en grauw met regen. Ik kon de moed niet opbrengen om veel te doen. Heb de hele dag allerlei  kleine klusjes gedaan ( moet ook gebeuren tenslotte) en Rob heeft de rest van de gipsplaten in de badkamer aan het plafond gemaakt.

De volgende dag regende het nog steeds. Ik heb alle kieren en gaten in de gipsplaten opgevuld en dichtgesmeerd en Rob heeft zich gestort op het tochtvrij maken van de deuren. s Middags bezoek gehad en daarna heb ik alle naden geschuurd.

Vandaag, donderdag 23 okt., scheen de zon weer heerlijk, dus buiten werken. Het heeft vannacht wel gevroren, alles was wit, maar achter op het terras was het zelfs erg warm vanmiddag. Heb heerlijk zitten voegen. Rob is begonnen met de muur aan de straatkant, bij het varkenskot, schoon te ruimen zodat hij morgen op de resten ervan verder kan met metselen. Leek wel een archeologische opgraving!

Vandaag, vrijdag, eerst nog maar wat boodschappen gedaan. Ook weer zand en cement gekocht, het vliegt er doorheen hier. Rob begonnen met zn straatmuur te metselen en ik op de badkamer een tweede keer de naden afgesmeerd. Had s middags geen zin om wat te doen, dus om toch nog nuttig bezig te zijn heb ik een gordijntje voor de toiletdeur gezoomd, Met de hand wel te verstaan! Ja,ja lekker ouderwets. Was eigenlijk wel een heerlijk rustig werkje.

Zaterdag en zondag was er volop zon voorspeld, dus zonde om in Poil te zijn, want nu kunnen we nog even lekker hier buiten aan de gang. Vanaf maandag wordt het weer nat en koud weer.

Hebben idd 2 dagen kunnen voegen en metselen. De bordestrap is, op de binnenkant na, afgevoegd. De terrasmuur ook, aan de buitenkant en de goot langs de straat is klaar evenals een flink stuk van de muur daar. Kunnen we mooi volgende week checken of het water nu goed wordt afgevoerd ipv het terrein op te lopen.

Maandagmorgen eerst nog even opgeruimd en stof gezogen zodat we weer in een schoon huis terugkomen. Wel zo gezellig. Op ons gemak boodschappen gedaan en weer naar Poil. Weer in een koud huis aankomen! Het regende pijpenstelen.2 wasjes gedraaid, is de werkkleding ook weer schoon tenminste. Dinsdag een dagje Dijon. De, op de heenweg, in Metz gekochtte vloerdelen voor de keuken viel wat tegen qua kleur toen we het in de keuken hadden uitgelegd. Kijken of we ze in Dijon bij Le Roy Merlin kunnen ruilen. Zowaar, na een paar telefoontjes met de baaswas het in orde. En wat hadden we een geluk!! De kleur die we mooier vonden was nl. ontzettend afgeprijsd! Hebben ons toen  voor het prijsverschil maar een mooie grote vierkante douchekop met thermostaatkraan aangeschaft ( de douchekolom die we hadden beviel niet zo goed, spetterde de hele badkamer onder). Ook nog isolatie gekocht, rekjes in de douche en nog veel meer dingetjes. Kregen bij de kassa zelfs nog geld terug! Dat is pas leuk boodschappen doen.

Woensdagmiddag 2 kuub hout gehaald en donderdag in de loop van de ochtend weer richting Dommartin, na eerst La Bastide winterklaar gemaakt te hebben. We komen er pas eind maart weer terug.

s Middags eerst in de ijzige kou ( we hadden zelfs onderweg heuse sneeuwbuien!) het hout uitgeladen. Rob heeft daarna de keukenvloer overal goed vastgeschroefd zodat hij niet meer wiebelt. Ik heb het gordijntje voor de toiletdeur verder afgenaaid en opgehangen. Staat wel mooi.

Vrijdag 31 okt. alweer. Ik ben de hele dag bezig gweest om de laatste stukken muur in de badkamer met cellenbeton-blokken te dichten. Wat een rotklus, achter de verwarmingspijp. Rob heeft de keukenvloer geisoleerd ( de randen) vanuit de kelder. Eindelijk alle tochtgaten langs de muur dicht. De vloer is nu mooi egaal, morgen kunnen we er een laag lak op smeren zodat de plakstrips van het laminaat er beter op blijven plakken.

Vandaag, 1 nov. Het plafond in de badkamer nogmaals geschuurd en gesausd. Rob heeft nog een paar honderd schroeven in de keukenvloer gejast. Nu ligt hij echt heel vast en stevig. Ook de binnenkant van het kastje in de badkamer is nagenoeg klaar. Kunnen eindelijk mn spulletjes erin.We hadden s avonds geen puf meer om de vloer te lakken. Komt morgen wel.

Vandaag het plafond voor de 2de keer gesausd. Na al dat preciese schuurwerk zie je de naden nog lelijk zitten!! Dat viel dus bitter tegen, maar ik ga het niet nog eens overdoen. Het moet maar zo. De keukenvloer is door Rob in de boterlak ( zo noemt hij het, t is natuurlijk botenlak ) gezet. Morgen de laminaatstroken erop plakken. Ben benieuwd.

Maandag 3 nov. Heerlijk buitenzitweer, maar we zijn de hele dag bezig geweest met de vloer te beplakken. Het ging supergoed en het is toch mooi geworden! Lijkt net een echte oude planken vloer. Schitterend. Is de keuken in een klap af. Nog gordijnen naaien voor de tuindeuren als finishing touch. Die grote lappen ga ik echt niet met de hand doen, komt thuis wel met de naaimachine.

De afgelopen 2 dagen allerlei afwerkklusjes gedaan. Lijstje hier, latje daar. Likje verf hier, likje beits daar. Nieuwe douche gemonteerd. Wat een hoop water komt daar uit! Morgen opruimen en schoonmaken en vrijdag weer naar huis.